Healthy Christmas Recipe Special

Cserélje le a fehér kenyeret és vágjon bele valami teljesen újba! Ezzel a speciális karácsonyi recepttel el fogja kápráztatni a családot!

Lenmag kréker, avokádó krémmel

Hozzávalók:

(A receptből kb. 40 db. kis kréker jön ki.)

  • 1 csésze áztatott lenmag
  • 1 csésze őrölt lenmag
  • 1/2 csésze pirított szezámmag
  • 1 kis sárgarépa
  • 1 marok apróra vágott friss rozmaring
  • 2 kanál olívaolaj
  • 1/4 csésze szójaszósz
  • 1/4 csésze víz

Kréker elkészítése: Egy nagy tálban keverjük össze a lenmagot 1 csésze vízzel, és hagyjuk állni legalább egy órát. Ez után ledaráljuk a szójaszósszal együtt. A szezámmagot egy serpenyőben pirítsuk meg picit majd adjuk a hozzá. Finomra reszelt sárgarépát és rozmaringot adunk az egészhez, jól összekeverjük, és közben a sütőt 150 C-fokra előmelegítjük.

Osszuk három felé, 3 tepsibe, és vékonyra sodorjuk ki ahogy tudjuk, majd vagdossuk kedvünkre, akkorára, amekkora krékereket szeretnénk.

Avokádó krém hozzávalói

  • 3 érett, puha (nem nem belül barna) avokádó
  • 1 citrom leve
  • pici chili
  • 1 teáskanál ghi (indiai „vaj”) vagy olíva olaj
  • 1 teáskanál fekete mustármag
  • csipet édeskömény
  • 1 nagy édeskömény gumó, apróra vágva
  • tengeri só ízlés szerint
  • 1/2 csésze apróra vágott friss koriander

A kérem elkészítése: Az avokádót vágjuk félbe, dobjuk ki a magot, adjuk hozzá a citrom levét és a sót, törjük krémesre és hagyjuk állni.

Melegítsük fel a ghi-t vagy az olajat egy kis serpenyőben. Amikor a forró, hozzáadjuk a mustármagot, és az apróra vágott chilit. Amikor a mustármag kezd sülni, adjunk hozzá az édesköményt. Kevergessük, és pirítsuk az egészet, majd adjuk hozzá az összetört, ízesített avokádót és a koriandert, ha van kedvünk borsozhatjuk egy picit. Jól keverjük el, főzzük pár percet, majd miután összeállt, le is vehetjük a lángról.

A megsült krékerekre kenve isteni finomság; jó étvágyat!

Category Tags